Jednoduchý recept

Višně na octě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 21731

Ingredience

200 g Cukr třtinový
5 g Estragon
4 ks Hřebíček
1 špetka Muškátový oříšek
1 l Ocet vinný
150 ml Sherry brandy
5 g Skořice celá
1 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 450kJ
10% Sacharidy 37 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 11 mg
3% Bílkoviny 1 g

Višně na octě postup přípravy receptu:

1

Višně omyjeme, vložíme do velké sklenice a zalijeme marinádou.

2

Nyní vyrobíme marinádu.

3

Do hrnce nalijeme ocet, přisypeme třtinový cukr a dáme vařit. Povaříme minutu, aby se rozpustil cukr, a necháme vychladnout. Do vychladlého octa přidáme hřebíček, estragon, skořici, mletý muškátový oříšek a aromatický alkohol. Může být rum, ale lepší je sherry.

4

Touto marinádou zalijeme višně a necháme 2 týdny máčet. Můžeme jíst máčené višně jen tak nebo si jimi ozdobíme různé zmrzlinové poháry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept