Višně na octě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višně na octě
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21731 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Cukr třtinový |
5 g | Estragon |
4 ks | Hřebíček |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 l | Ocet vinný |
150 ml | Sherry brandy |
5 g | Skořice celá |
1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 221,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Estragon, Hřebíček, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Skořice celá, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višně na octě postup přípravy receptu:
1 | Višně omyjeme, vložíme do velké sklenice a zalijeme marinádou. |
2 | Nyní vyrobíme marinádu. |
3 | Do hrnce nalijeme ocet, přisypeme třtinový cukr a dáme vařit. Povaříme minutu, aby se rozpustil cukr, a necháme vychladnout. Do vychladlého octa přidáme hřebíček, estragon, skořici, mletý muškátový oříšek a aromatický alkohol. Může být rum, ale lepší je sherry. |
4 | Touto marinádou zalijeme višně a necháme 2 týdny máčet. Můžeme jíst máčené višně jen tak nebo si jimi ozdobíme různé zmrzlinové poháry. |