Dušené červené zelí s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené červené zelí s hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21732 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
1 kg | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 990,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Kmín celý, Paprika zelená, Pepř černý celý, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené červené zelí s hráškem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zpěníme na másle drobně pokrájenou cibuli. Červené zelí omyjeme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme na zpěněnou cibuli. |
2 | Omyté papriky bez jádřinců nakrájíme na kousky, přidáme k zelí a ještě přisypeme mladý hrášek. |
3 | Zalijeme vývarem, osolíme podle chuti, přidáme 7 zrnek pepře, |
4 | 1 lžičku kmínu, vše promícháme a dusíme doměkka. |