Jednoduchý recept

Mozeček v pikantní omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21733
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

25 g Hořčice
150 ml Majonéza
200 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
70 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
500 g Telecí mozek
2 ks Vejce slepičí
2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
7% Sacharidy 27 g
51% Tuky 38 g
93% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Mozeček v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Telecí mozeček ve vlažné vodě odblaníme, vložíme do hrnce, přilijeme ocet a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny až 40 minut.

2

Vajíčka uvaříme natvrdo, nakrájíme na malé kostičky a spolu se lžící pikantní hořčice vmícháme do majonézy. Ještě naředíne třemi lžícemi smetany, osolíme, opepříme a máme hotovou omáčku.

3

Vychladlý mozeček nakrájíme na plátky, upravíme na dezertní talířky a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept