Mozeček v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozeček v pikantní omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21733 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
25 g | Hořčice |
150 ml | Majonéza |
200 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Telecí mozek |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 739,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Ocet vinný, Sůl, Telecí mozek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozeček v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Telecí mozeček ve vlažné vodě odblaníme, vložíme do hrnce, přilijeme ocet a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny až 40 minut. |
2 | Vajíčka uvaříme natvrdo, nakrájíme na malé kostičky a spolu se lžící pikantní hořčice vmícháme do majonézy. Ještě naředíne třemi lžícemi smetany, osolíme, opepříme a máme hotovou omáčku. |
3 | Vychladlý mozeček nakrájíme na plátky, upravíme na dezertní talířky a přelijeme smetanovou omáčkou. |