Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21734
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
10 g Sádlo škvařené
150 g Slanina vepřová
12 polévková lžíce Sůl
100 g Sýr balkánský
2,3 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
5% Sacharidy 19 g
24% Tuky 18 g
257% Sodík 5 g
14% Bílkoviny 8 g

Rumunské zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávku zelí očistíme, omyjeme a rozkrojíme na 4-6 částí, košťál vyřežeme nožem. Zelí dáme vařit do osolené vody (přibližně 2 l) a ještě přidáme 1 lžičku cukru. Vaříme do změknutí 20 minut a pak zelí z vody vyndáme.

2

Rýži pořádně propereme a odkapanou krátce restujeme v hrnci na rozpáleném sádle do doby, než zesklovatí. Pak rýži zalijeme 2-3 dl vlažné vody a necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak scedíme a dáme do vymaštěného pekáče.

3

Na rýži poklademe kusy zelí, na které poklademe opražené plátky slaniny, vše osolíme, opepříme a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Pečeme přibližně 20 minut a před podáváním zelí posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept