Libanonské brambory zapečené s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Libanonské brambory zapečené s citronem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 21735 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 g | Kmín drcený |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Petržel - nať |
400 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 319,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Kmín drcený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Libanonské brambory zapečené s citronem postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 200 °C. V zapékací misce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, drcený česnek, chilli, papričky, kmín a koriandr. Smažíme zvolna 2 minuty. |
2 | Přidáme brambory nejlépe typu A, vývar, cironovou šťávu a kůru z jednoho citronu. Misku dáme do trouby a pečeme 45 minut. |
3 | Podáváme se zakysanou smetanou a petrželkou. |