Bramboráčky s pečeným jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky s pečeným jehněčím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21737 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
450 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
400 g | Jehněčí maso |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Rajčatová pasta |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 207,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 957,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Rajčatová pasta, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráčky s pečeným jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhané brambory smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, parmezánem, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracujeme těsto a na pánvi usmažíme bramboráčky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s celerem osmažíme. Přidáme rajčatovou pastu a vaříme další 4 minuty. Vložíme jehněčí maso nakrájené na kostky, petržel a pepř. Za občasného míchání vaříme 10 minut. |
3 | Podávame s bramboráčky a zelným salátem. |