Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 21738
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

60 g Anglická slanina
500 g Brambory
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso mleté
60 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
20 ml Olej stolní
50 g Petržel - nať
50 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Tuřín
20 g Tymián čerstvý
300 ml Vývar z hovězích kostí
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 971kJ
7% Sacharidy 24 g
87% Tuky 65 g
22% Sodík 441 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pastevecký koláč postup přípravy receptu:

1

Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.

2

Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.

3

Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept