Lívance s ostružinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s ostružinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21740 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
1,5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
45 g | Máslo nízkokalorické |
60 ml | Med včelí |
370 ml | Mléko - podmáslí |
370 g | Mouka polohrubá |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
55 g | Oříšky makadamové |
200 g | Ostružiny |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 327,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Oříšky makadamové, Ostružiny, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s ostružinami postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme vyšlehaná vejce, vaječné bílky a podmáslí, ušleháme pečlivě do jemného těsta. Připravíme ostružinové máslo smícháním nízkokalorického másla a poloviny ostružin. V misce promícháme nasekané oříšky s medem. |
2 | Rozehřátou pánev potřeme olejem, nalijeme 3 lžíce těsta a rovnoměrně rozprostřeme po pánvi. Pečeme z obou stran až mají lívance zlatavou barvu. Teplé lívance potřeme ostružinovým máslem, poklademe celými ostružinami a ozdobíme medem s ořechy. |