Chobotničky se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 290 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky se salátem
Celkový čas: | 290 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 270 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21743 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 ml | Chilli omáčka |
340 g | Chobotnice |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
170 g | Fazolové klíčky |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
5 ml | Olej sezamový |
200 g | Rajčata |
73 g | Rýže loupaná |
120 g | Salát hlávkový |
20 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 860,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Chobotnice, Citronová šťáva, Citrony, Fazolové klíčky, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Olej sezamový, Rajčata, Rýže loupaná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotničky se salátem postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky očistíme, opláchneme a osušíme. |
2 | Smícháme olej, šťávu, chilli omáčku, vývar a chobotnice. Vše zabalíme do fólie, vložíme do chladničky a marinujeme asi čtyři hodiny. Uvaříme rýži, salátové listy rozdělíme na talíře, navrch klíčky, rýži, nakrájenou okurku na plátky a rajčata na půlky. Chobotničky po marinování ugrilujeme a rozdělíme na talíře, ozdobíme koriandrem a plátky citronu. |