Recept

Zeleninové karbanátky s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21745
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Celer bulvový
700 g Hrášek
800 g Květák
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
21% Sacharidy 74 g
11% Tuky 8 g
33% Sodík 659 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zeleninové karbanátky s hráškem postup přípravy receptu:

1

Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na 3-5 dílů.

2

Květák, celer a zelený hrášek společně uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, nožem posekáme nadrobno a vidličkou rozmačkáme a dáme do mísy.

3

K zelenině přidáme vejce, sůl, hladkou mouku, drobně pokrájenou petrželku, vše dobře prohněteme. Ze směsi vytvoříme rukama karbanátky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme v pánvi olej, každý karbanátek, než ho vložíme do oleje, namočíme do rozšlehaného vajíčka.

4

Karbanátky usmažíme z obou stran dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept