Filety na broskvích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety na broskvích
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21757 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
200 g | Broskve |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr palmový |
2 kávová lžička | Hořčice |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
80 ml | Ocet Sherry |
166,7 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tabasco |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 128,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl, Tabasco, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Hořčice, Krevety tygří - loupané, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety na broskvích postup přípravy receptu:
1 | Smícháme šťávu a kůru z citronu, cukr, sůl, pepř, ocet, tabasco, broskve a necháme stát 1/2 hodiny. |
2 | Ze směsi vyjmeme broskve a přidáme místo ní hořčici, vejce a olej. Vše důkladně rozmixujeme dokrémova. |
3 | Na tác rozložíme listy salátu, na ně naservírujeme krevety a broskve a přelijeme dresinkem. |