Italský koláč z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský koláč z brambor
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2176 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kostka | Droždí |
120 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 492,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 75,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský koláč z brambor postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. |
2 | Zaprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. |
3 | Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. |
4 | Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř. |
5 | Promícháme a přilijeme vzešlý kvásek. |
6 | Sýr nakrájíme na kostky a zpracujeme do těsta s tymiánem. |
7 | Poté dáme těsto kynout. |
8 | Do pekáče dáme vykynuté těsto, potřeme ho rozšlehaným vejcem a poklademe olivami nakrájenými na kolečka. |
9 | Vložíme do trouby a pečeme. |