Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 21764

Ingredience

150 g Cukr krupice
225 g Dýně
30 g Hrozinky
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Melasa
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
120 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 892 kcal
Kilojoule 3 731kJ
36% Sacharidy 130 g
50% Tuky 38 g
11% Sodík 216 mg
22% Bílkoviny 12 g

Muffiny s dýní postup přípravy receptu:

1

Připravíme si formu na 15 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

V míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme melasu a šleháme znovu do pěny. Poté přidáme kompotovanou, či vařenou dýni, vejce a řádně promícháme. Do hmoty vsypeme mouku se sodou, sůl, muškátový oříšek, skořici, hrozinky a promícháme.

3

Formičky naplníme asi do 3/4 a pečeme zhruba 15 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Vyklopíme na síto a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept