Filety na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety na citronu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
1 kg | Cípal |
1 ks | Citrony |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 50,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 66,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citrony, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cípal nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filety na citronu postup přípravy receptu:
1 | Filety omyjeme, osušíme a vykostíme. Okořeníme je, přidáme lístky šalvěje a zabalíme do slaniny. V míse zakryté fólií filety položíme minimálně na třicet minut do ledničky, mohou tam zůstat ale i několik hodin. |
2 | Filety smažíme na másle dvě až tři minuty z obou stran, podáváme okamžitě s plátky citronu. |