Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21774
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Cibule
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kg Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 420kJ
5% Sacharidy 19 g
4% Tuky 3 g
20% Sodík 400 mg
6% Bílkoviny 3 g

Paprikáš bez masa postup přípravy receptu:

1

K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Omytý lilek oloupáme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.

3

V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní lilek s paprikou a spolu pod pokličkou dusíme asi 10 minut, potom teprve přidáme rajčata a necháme znovu pod pokličkou dusit přibližně 20 minut.

4

Když je zelenina měkká, posypeme ji mletou paprikou a moukou,

5

osolíme, opepříme, přilijeme 1-2 dl vody, zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Těsně před servírováním paprikáš dosolíme podle chuti a posypeme zelenou pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept