Paprikáš bez masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikáš bez masa
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21774 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Cibule |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kg | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 675,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 173,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikáš bez masa postup přípravy receptu:
1 | K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu. |
2 | Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Omytý lilek oloupáme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky. |
3 | V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní lilek s paprikou a spolu pod pokličkou dusíme asi 10 minut, potom teprve přidáme rajčata a necháme znovu pod pokličkou dusit přibližně 20 minut. |
4 | Když je zelenina měkká, posypeme ji mletou paprikou a moukou, |
5 | osolíme, opepříme, přilijeme 1-2 dl vody, zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Těsně před servírováním paprikáš dosolíme podle chuti a posypeme zelenou pokrájenou petrželkou. |