Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Cizrna s rajčaty 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 21777

Ingredience

1 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
100 g Cibule
400 g Cizrna
30 g Máslo čerstvé
1 dl Olej rostlinný
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 422kJ
20% Sacharidy 73 g
31% Tuky 23 g
17% Sodík 333 mg
43% Bílkoviny 24 g

Cizrna s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme promytou cizrnu do vody. Druhý den ji scedíme a dáme vařit do 2 l čisté vody. Vaříme skoro doměkka, potom ji scedíme.

2

V hluboké pánvi na rozpáleném oleji s máslem osmažíme z každé strany krajíc chleba.

3

Vyndáme ho z omastku a místo něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli

4

dorůžova. K cibuli přidáme drobně pokrájená oloupaná rajčata, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme. Když jsou rajčata rozvařená, přidáme cizrnu, rozdrcený česnek, žloutek z natvrdo uvařeného vejce, posekaný uvařený bílek, osmažený chléb, sůl a 1-2 dl vody. Promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30-40 minut.

5

Pokud by se nám voda během vaření vydusila, přilijeme ji podle potřeby a dosolíme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept