Tvarohové řezy s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové řezy s višněmi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2178 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
160 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
400 g | Kompot višňový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
350 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Pudinkový prášek - kakaový |
3 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 kávová lžička | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
450 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tuk rostlinný |
500 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 811,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kompot višňový, Kypřicí prášek do pečiva, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Skořice mletá, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pudinkový prášek - kakaový, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové řezy s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme. |
2 | Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru. |
3 | Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně. |
4 | Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu. |
5 | Pečeme 45minut. |
6 | Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou. |