Recept

Bílá ředkev plněná jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 21781

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Jehněčí plec
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
4 krajíc Veka
500 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
1 ks Ředkev bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 619kJ
14% Sacharidy 50 g
40% Tuky 30 g
30% Sodík 609 mg
96% Bílkoviny 54 g

Bílá ředkev plněná jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky.

2

Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme.

3

Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem.

4

Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.

5

Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept