Bílá ředkev plněná jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21781 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Jehněčí plec |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Ředkev bílá |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
4 krajíc | Veka |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 276,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí plec, Ředkev bílá, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá ředkev plněná jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky. |
2 | Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme. |
3 | Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem. |
4 | Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. |
5 | Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami. |