Jednoduchý recept

Květák po řecku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 21797
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Marináda
1 ks Bobkový list
15 g Celer - nať
3 ks Citrony
10 g Fenykl čerstvý
5 g Koriandr čerstvý
200 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
15 g Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý
1500 ml Voda pitná
Zelenina
30 g Čekanka
50 g Celer bulvový
50 g Fenykl sladký - hlíza
1 ks Květák
50 g Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
5% Sacharidy 17 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 151 mg
8% Bílkoviny 4 g

Květák po řecku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu.

2

Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.

3

Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut.

4

Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept