Květák po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák po řecku
Květák po řecku
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21797 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
15 g | Celer - nať |
3 ks | Citrony |
10 g | Fenykl čerstvý |
5 g | Koriandr čerstvý |
200 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1500 ml | Voda pitná |
Zelenina | |
30 g | Čekanka |
50 g | Celer bulvový |
50 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Květák |
50 g | Pórek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 691,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Fenykl čerstvý, Koriandr čerstvý, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Čekanka, Celer bulvový, Květák mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Petržel kudrnka, Fenykl sladký - hlíza, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák po řecku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu. |
2 | Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat. |
3 | Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut. |
4 | Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát. |