Zelenino-ovocný salát s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenino-ovocný salát s mákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21808 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
80 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
150 g | Jogurt nízkotučný |
40 ml | Majonéza |
0,5 kávová lžička | Mák mletý |
1 ks | Salát ledový |
150 g | Sýr Čedar |
170 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 554,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Hroznové víno, Jablka, Jogurt nízkotučný, Majonéza, Salát ledový, Sýr Čedar, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenino-ovocný salát s mákem postup přípravy receptu:
1 | Na drobné kousky nakrájíme zelí, jablka, celer, sýr a hroznové víno, a poté ještě na dlouhé drobné nudličky řepu. |
2 | Dresink na salát vytvoříme smícháním těchto ingrediencí: nízkotučného jogurtu, majonézy, šťávy z citronu a nakonec podle chuti přidáme pepř. |
3 | Na talíře naklademe listy salátu a do nich dáme zeleninovou směs a na úplný závěr zasypeme mákem. |