Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21810

Ingredience

5 ml Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 ml Džem rybízový
40 ml Hořčice
20 ml Hřebíček
40 ml Med včelí
20 ml Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
5 ml Tymián čerstvý
375 ml Víno bílé
200 ml Víno portské
1 ks Česnek-nať
2000 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 414kJ
6% Sacharidy 22 g
43% Tuky 32 g
134% Sodík 3 g
64% Bílkoviny 36 g

Šunka s medem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou vložíme šunku, přidáme cibuli napíchanou několika hřebíčky, pepř, trochu petrželové a česnekové natě, bobkový list, tymián a víno. Vše dohromady přivedeme k varu a částečně přiklopené vaříme na mírné teplotě asi 75 minut. Dáváme pozor, aby šunka byla po celou dobu našeho vaření ponořená ve vodě.

2

V malém kastrůlku rozpustíme hořčici s medem. Po uvaření přesuneme šunku do pekáče, odkrojíme přebytečné sádlo a šunku na povrchu nařízneme. Směsí medu a hořčice šunku potřeme, napícháme do šunky zbytek hřebíčku a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut.

3

Do kastrůlku od medu dáme rybízový džem, citronovou a pomerančovou šťávu, portské víno a vše přivedeme k varu, při vaření omáčku občas zamícháme.

4

Upečenou šunku krájíme na plátky, zvlášť servírujeme omáčku.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept