Šunka s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s medem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21810 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 ml | Bobkový list |
1 ks | Česnek-nať |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 ml | Džem rybízový |
40 ml | Hořčice |
20 ml | Hřebíček |
40 ml | Med včelí |
20 ml | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2000 g | Šunka od kosti |
5 ml | Tymián čerstvý |
375 ml | Víno bílé |
200 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 645,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 171,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Med včelí, Pepř černý celý, Pomerančová šťáva, Šunka od kosti, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek-nať, Džem rybízový, Hořčice, Petržel - nať, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka s medem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou vložíme šunku, přidáme cibuli napíchanou několika hřebíčky, pepř, trochu petrželové a česnekové natě, bobkový list, tymián a víno. Vše dohromady přivedeme k varu a částečně přiklopené vaříme na mírné teplotě asi 75 minut. Dáváme pozor, aby šunka byla po celou dobu našeho vaření ponořená ve vodě. |
2 | V malém kastrůlku rozpustíme hořčici s medem. Po uvaření přesuneme šunku do pekáče, odkrojíme přebytečné sádlo a šunku na povrchu nařízneme. Směsí medu a hořčice šunku potřeme, napícháme do šunky zbytek hřebíčku a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut. |
3 | Do kastrůlku od medu dáme rybízový džem, citronovou a pomerančovou šťávu, portské víno a vše přivedeme k varu, při vaření omáčku občas zamícháme. |
4 | Upečenou šunku krájíme na plátky, zvlášť servírujeme omáčku. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.
Opravdu skvělé