Zeleninové chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové chlebíčky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21813 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Bazalka |
0,5 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
5 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve necháme odstát směs ze 60 ml oleje a bylinek. Bagetu rozřežeme na kousky a každý natřeme bylinkovou směsí. Poté všechny kousky opečeme z obou stran. Mezitím rajčata povaříme 30 sekund v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Osmahneme je na oleji s 1 prolisovaným stroužkem česneku, octem, cukrem a bazalkou. Osolíme, opepříme, mícháme a 5 minut podusíme. |
2 | Směsí potřeme bagety a okořeníme je. |