Jednoduchý recept

Vepřové maso s vínovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21814
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
20 ml Med včelí
8 ks Meruňky
20 ml Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
25 ml Skořice mletá
200 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
600 g Vepřové maso libové
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 240kJ
10% Sacharidy 35 g
68% Tuky 51 g
24% Sodík 480 mg
63% Bílkoviny 36 g

Vepřové maso s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso vložíme mezi potravinářskou fólií a naklepeme tak, abychom maso pěkně narovnali. Doprostřed jednoho kousku dáme lžičku sušeného ovoce, ochutíme, posypeme skořicí a přikryjeme druhým kouskem masa. Aby nám obě masa držela pěkně pohromadě, ovineme okolo masa plátky slaniny a zajistíme párátky.

2

Takto připravené maso položíme na mírně olejem vymazaný plech a pečeme v troubě. Po 20-ti minutách maso otočíme a pečeme dalších 25 minut. Upečené maso přesuneme na servírovací talíř, odstraníme párátka a maso přikryjeme fólií.

3

Do malé pánve si nalijeme asi 4-5 lžic vypečené šťávy z masa, poprášíme moukou a 1-2 minuty za stálého míchání restujeme.

4

Přidáme víno, pomerančovou a citronovou šťávu, med a zbytek skořice, dochutíme a přivedeme omáčku k varu, za stálého míchání necháme zhoustnout.

5

Maso nakrájíme, podáváme s omáčkou, plátky pomeranče a citrónu.

Poznámka

Sušené meruňky lze nahradit sušenými švestkami, případně lze použít obou druhů ovoce. Mletá skořice lze nahradit kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept