Jednoduchý recept

Zapečené zelené fazolky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21815
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Fazolové lusky zelené
2 dl Jogurt bílý
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
5 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
9% Sacharidy 34 g
35% Tuky 26 g
41% Sodík 817 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečené zelené fazolky postup přípravy receptu:

1

Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.

2

Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.

3

Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept