Jednoduchý recept

Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21819

Ingredience

12 ks Ančovička - filety
250 ml Hovězí vývar základní
1 hrst Mandle
20 ml Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1200 g Vepřové kotlety
125 ml Voda pitná
1 hrst Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 250kJ
3% Sacharidy 10 g
35% Tuky 26 g
24% Sodík 476 mg
111% Bílkoviny 63 g

Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.

2

Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.

3

Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.

4

Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.

5

Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.

Poznámka

Ančovičky dodávají masu neobvyklou chuť, lze podávat teplé i studené. V Dánsku velmi oblíbený pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept