Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 ks | Ančovička - filety |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Mandle |
20 ml | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
1200 g | Vepřové kotlety |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 48,3mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Hovězí vývar základní, Mandle, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli. |
2 | Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem. |
3 | Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny. |
4 | Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky. |
5 | Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu. |
Poznámka
Ančovičky dodávají masu neobvyklou chuť, lze podávat teplé i studené. V Dánsku velmi oblíbený pokrm.