Ruská šuba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská šuba
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2182 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 ks | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
250 ml | Majonéza |
4 ks | Mrkev kořen |
150 g | Slaneček |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 52g |
Vitamín A | 224,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,5mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Majonéza, Slaneček, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská šuba postup přípravy receptu:
1 | Slanečky nakrájíme na kousky. |
2 | Oloupané brambory s mrkví uvaříme doměkka. |
3 | Červenou řepu vaříme zvlášť, aby se ostatní suroviny neobarvily. |
4 | Po vychladnutí nastrouháme. |
5 | Cibuli nakrájíme na nudličky. |
6 | Na větší talíř ve vrstvách pokládáme vrstvu slanečků, kterou posypeme cibulí. Potom vrstvu brambor, vrstvu mrkve a nakonec červenou řepu. Vrstvu řepy pomažeme majonézou a opět vrstvíme - slaneček, cibule atd...Končíme řepou, kterou opět pomažeme. |
7 | Pokrm uložíme do lednice odležet a poté podáváme. |