Recept

Zeleninová janija s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21821

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazole bílé
2 ks Feferony
4 g Máta
1 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
200 g Paprika zelená
4 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
50 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
23% Sacharidy 81 g
20% Tuky 15 g
26% Sodík 511 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zeleninová janija s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole den předem namočíme do vody.

2

Druhý den fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme je čistou vodou a dáme vařit. K fazolím přidáme sůl, polovinu oleje, očištěnou rozkrájenou cibuli, omyté pokrájené papriky (bez jádřinců), feferonky, které jsme si předem osmažili na rozpáleném oleji a vše vaříme doměkka.

3

V pánvi na oleji, ve kterém jsme smažili feferonky, ještě zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propranou rýži, mletou papriku, na kostičky pokrájená omytá rajčata a 1 dl vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut. Pak vše opatrně přidáme do hrnce k fazolím a vaříme spolu do změknutí.

4

Když je rýže měkká, přisypeme drobně nakrájenou mátu s petrželkou, dosolíme podle chuti a 5-10 minut povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept