Recept

Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21828

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Likér pomerančový
60 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
225 g Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
225 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
13% Sacharidy 46 g
26% Tuky 20 g
4% Sodík 89 mg
23% Bílkoviny 13 g

Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V malém hrnci smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovým likérem, máslem a smetanou. Máslo necháme rozpustit a pomalu přivedeme k varu.

2

Snížíme teplotu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.

3

Na smaženky si připravíme olej, čerstvou ricottu rozmačkanou na kaši, mouku, 2 lžíce krupicového cukru, 2 vejce a lžíci pomerančové kůry, vše smícháme a vypracujeme těsto.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce utvoříme hrudky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je 1-2 minuty po obou stranách. Pomocí děrované lžíce vyndáme hrudky a klademe je na papírovou utěrku, abychom se tak zbavili přebytečného oleje.

5

Před podáváním smaženky posypeme mletým cukrem. Podáváme je s pomerančovou omáčkou a ozdobené dílky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept