Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21828 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
225 g | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
225 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 320,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 623,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Pomeranče, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V malém hrnci smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovým likérem, máslem a smetanou. Máslo necháme rozpustit a pomalu přivedeme k varu. |
2 | Snížíme teplotu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne. |
3 | Na smaženky si připravíme olej, čerstvou ricottu rozmačkanou na kaši, mouku, 2 lžíce krupicového cukru, 2 vejce a lžíci pomerančové kůry, vše smícháme a vypracujeme těsto. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce utvoříme hrudky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je 1-2 minuty po obou stranách. Pomocí děrované lžíce vyndáme hrudky a klademe je na papírovou utěrku, abychom se tak zbavili přebytečného oleje. |
5 | Před podáváním smaženky posypeme mletým cukrem. Podáváme je s pomerančovou omáčkou a ozdobené dílky pomeranče. |