Mušle na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle na žampionech
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21833 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
900 g | Mušle slávky |
50 g | Slanina vepřová |
187,5 ml | Smetana 12% (konzumní) |
60 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Mušle slávky, Slanina vepřová, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Máslo, žampiony na plátky, cibuli nakrájenou na kostičky, slaninu nakrájenou na nudličky a celer nakrájený na kousky smažíme tři minuty na středním ohni. Pak přidáme mušle propláchlé vodou a víno. Až se mušle otevřou, pokračujeme ve vaření ještě pět minut. Pak přimícháme ještě smetanu a ihned podáváme. |
Poznámka
Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.