Sardinkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinkové řezy
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Kapary |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
170 g | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 181,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Fenykl obecný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce, které potřeme olivovým olejem. Řezy ze sardinek rozdělíme na čtyři části a každou dáme kůží dolů na jeden čtverec z alobalu. |
2 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
3 | Mezitím smícháme v misce rajčata, fenykl, kapary, papriku a česnek, vše nadrobno nakrájené. Přidáme ještě rajčatový protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše řádně promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na jednotlivé alobaly, navrch dáme kousek másla. Vše řádně zabalíme do obalu. |
4 | Balíčky dáme na plech do trouby a pečeme asi 17 minut. Pak jeden balíček zkontrolujeme, zda je maso již upečené. |
5 | Jednotlivé porce vyndáme z alobalu a rozložíme na talíř, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s čerstvým salátem. |