Kari ze zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari ze zeleniny
Kari ze zeleniny
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21846 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 g | Kmín drcený |
10 g | Koriandr čerstvý |
3 g | Kurkuma |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
50 g | Zázvor celý |
750 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 263,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 202,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari ze zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátou pánev vlijeme olej, přidáme nasekanou cibuli, nakrájené chilli, nasekané stroužky česneku, nakrájený zázvor a smažíme doměkka 5 minut. |
2 | Přidáme mouku, kmín, koriandr a kurkumu. Na mírném ohni mícháme asi 1 minutu. |
3 | Postupně přimícháme vývar, rajčatový protlak, nakrájenou kořenou zeleninu. Ochutíme pepřem a osolíme. |
4 | Směs vaříme na mírném ohni cca 40 minut dokud zelenina nezměkne. Podáváme ozdobené koriandrem. |