Kotorský brodet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotorský brodet
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21849 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
4 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kg | Mořská štika - filety |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 856,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Mořská štika - filety, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotorský brodet postup přípravy receptu:
1 | Mořskou vykuchanou štiku dobře omyjeme, naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli s plátky česneku dozlatova, přidáme mouku, bobkový list, přilijeme 2 dl bílého vína s 2 dl rybího vývaru a ještě přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Osolíme podle chuti, dobře promícháme a vaříme 15 minut. |
3 | Do omáčky položíme porce ryby a spolu vaříme pod pokličkou 30 minut. |