Šlehačkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkové řezy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2185 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
200 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 polévková lžíce | Olej stolní |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
10 polévková lžíce | Voda pitná |
1 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 195,5mg |
Draslík | 296,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 205,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh. |
2 | Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut. |
3 | Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt. |
4 | Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu. |