Brodet-dušená ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brodet-dušená ryba
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Celer - nať |
4 ks | Česnek |
300 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Tuňák obecný |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brodet-dušená ryba postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. K cibuli přidáme očištěného, omytého a naporcovaného tuňáka. Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, česnek, zelenou petrželku, celerovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k rybě. Přilijeme olej, ocet, 1 dl vody, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme doměkka přibližně 30 minut. Nemícháme, jen hrncem občas potřeseme. |
2 | Rybu podáváme teplou s čerstvou zeleninou a rýží. |