Jehněčí zapečené s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí zapečené s bramborem
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí kotlety |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 138,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kotlety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí zapečené s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Do pánve vložíme 30 g másla a kotlety osmažíme z každé strany cca 5 minut. |
2 | Polovinu brambor naskládáme do hrnce, pokryjeme 1/2 vrstvou nakrájené cibule a nakrájenou mrkví. Osolíme, opepříme. Položíme opečené kotlety, dáme vrstvu cibule a mrkve, uzavřeme vrstvou brambor. Zalijeme vývarem a pokapeme zbývajícím máslem. Přiklopený hrnec dáme do trouby na 30 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dusíme ještě 60 minut. Nakonec teplotu zvýšíme na 200 °C, hrnec odkryjeme a dopečeme ještě 40 minut, dokud brambory nezhnědnou. |