Recept

Jehněčí zapečené s bramborem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21853
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí kotlety
50 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
10% Sacharidy 35 g
274% Tuky 206 g
44% Sodík 888 mg
80% Bílkoviny 45 g

Jehněčí zapečené s bramborem postup přípravy receptu:

1

Do pánve vložíme 30 g másla a kotlety osmažíme z každé strany cca 5 minut.

2

Polovinu brambor naskládáme do hrnce, pokryjeme 1/2 vrstvou nakrájené cibule a nakrájenou mrkví. Osolíme, opepříme. Položíme opečené kotlety, dáme vrstvu cibule a mrkve, uzavřeme vrstvou brambor. Zalijeme vývarem a pokapeme zbývajícím máslem. Přiklopený hrnec dáme do trouby na 30 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dusíme ještě 60 minut. Nakonec teplotu zvýšíme na 200 °C, hrnec odkryjeme a dopečeme ještě 40 minut, dokud brambory nezhnědnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept