Recept

Bramborová sláma se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21856

Ingredience

500 g Brambory
4 ks Cibulka jarní
25 g Máslo čerstvé
10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
3 g Pepř černý mletý
100 g Sýr Čedar
5 g Sůl
3 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 587kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 8 g
22% Sodík 437 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborová sláma se sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme část zelené cibulky, máslo, koření, sůl a dobře promícháme. V pekáči rozpálíme olej, bramborovou směs klademe na pánev a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Smažíme 5-6 minut a pečeme cca 10 minut na 200 °C v rozehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté zvýšíme teplotu na 230 °C. Sýr smícháme s cibulkou a nasypeme na brambory a pečeme 6 minut, dokud sýr nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept