Bramborová sláma se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová sláma se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21856 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 ks | Cibulka jarní |
25 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
3 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 404,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Sýr Čedar, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová sláma se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme část zelené cibulky, máslo, koření, sůl a dobře promícháme. V pekáči rozpálíme olej, bramborovou směs klademe na pánev a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Smažíme 5-6 minut a pečeme cca 10 minut na 200 °C v rozehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté zvýšíme teplotu na 230 °C. Sýr smícháme s cibulkou a nasypeme na brambory a pečeme 6 minut, dokud sýr nezezlátne. |