Jednoduchý recept

Chlebíček se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21863

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 ks Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
150 g Hrozinky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Meruňky sušené
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pomerančová kůra
200 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
150 g Třešně sušené
1 ks Vejce slepičí
300 ml Čaj černý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
39% Sacharidy 142 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 77 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chlebíček se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Přes noc namočíme do čaje sušené ovoce i hrozinky. Ovoce necháme okapat, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru. Vymačkáme šťávu z pomeranče a citronu na množství 250 ml (případně doplníme vodou) a vmícháme do ovocné směsi s rozšlehaným vejcem. V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, vmícháme do ovocné směsi. Hmotu vlijeme do formy, pečeme asi sedmdesát pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept