Chlebíček se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček se sušeným ovocem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21863 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
300 ml | Čaj černý |
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
150 g | Hrozinky |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Meruňky sušené |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pomerančová kůra |
200 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
150 g | Třešně sušené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 780,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky sušené, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Mouka pšeničná hladká T 650, Třešně sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Přes noc namočíme do čaje sušené ovoce i hrozinky. Ovoce necháme okapat, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru. Vymačkáme šťávu z pomeranče a citronu na množství 250 ml (případně doplníme vodou) a vmícháme do ovocné směsi s rozšlehaným vejcem. V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, vmícháme do ovocné směsi. Hmotu vlijeme do formy, pečeme asi sedmdesát pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky. |