Chlebíček se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček se sezamem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 21867 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
125 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko plnotučné |
285 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
85 g | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 194,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 450,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sezam - semena, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Na plechu pražíme sezamová semínka bez dvou polévkových lžic, které dáme stranou. V míse ušleháme do pěny máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, citronovou kůru, mléko a řádně vymícháme. |
3 | V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, přimícháme pražená semínka. Do této směsi opatrně vmícháme máslovou směs, nemícháme dohladka. Hmotu vlijeme do formy, posypeme odloženými sezamovými semínky a pečeme asi třicet až čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky. |