Jednoduchý recept

Rybí paprikáš

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21869
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
1 kg Cibule
1,5 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,127 kcal
Kilojoule 4 716kJ
17% Sacharidy 60 g
81% Tuky 61 g
47% Sodík 948 mg
134% Bílkoviny 75 g

Rybí paprikáš postup přípravy receptu:

1

K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu

2

(kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec).

3

Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.

4

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.

5

Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře.

6

Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat.

7

Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.

8

Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept